Maškare u Nedešćini

Datum: 10.02.2023.

Maškare u Nedešćini

Udruga žena Sv. Nedelja „Mendula“ Nedešćina u suradnji s Općinom Sveta Nedelja i Turističkom zajednicom Općine Sveta Nedelja organizira Mašakaranu povorku u Nedešćini u subotu 11. veljače 2023. godine.

Manifestacija uključuje izložbu dječjih literarno-likovnih radova vrtića i osnovnih škola Labinštine na temu „MAŠKARE, CA MOGU MAŠKARE“. Ova jedinstvena izložba, koja je nastala zahvaljujući vrijednim i spretnim dječjim prstićima, održava se u subotu, 11. veljače od 16 sati u dvorani „Poldrugo Valentin“ u Nedešćini.
Posjetite izložbu i razveselite se iskrenim i spontanim djelima djece dječjih vrtića „Kockica“ Kršan i PO Vrećari-DV Labin te osnovnih škola iz Nedešćine, Čepića, Potpićna, Raše i Labina.

Kako bi se prisjetili vremena kada je Nedešćina bila centar maškara u Istri, u sklopu izložbe postavljen je i kutak s fotografijama i tekstovima nekadašnjih maškaranih svečanosti.

Djecu očekuje PUST IZNENAĐENJA i plesni tulum te slatke poslastice. Žene udruge „Mendule“ dočekat će vas ukusnim fritulama te toplim čajem i kuhanim vinom.

“Pridite i maškarojmo se si, i veli i mići.
Budimo ko nekad si skupa.”

Skip to content