ADVENT U SVETOJ NEDELJI

Datum: 08.12.2022.

ADVENT U SVETOJ NEDELJI

Općina Sveta Nedelja zajedno s Turističkom zajednicom predstavila je danas program prvog Adventa u Svetoj Nedelji. Manifestacija će se održati kroz dvije subote: 10. prosinca u Svetom Martinua i 17. prosinca u Nedešćini u popodnevnim i večernjim satima.

U sklopu prvog događaja 10. prosinca, Baronov kort u Svetom Martinu prekrit će blagdansko ruho i pretvoriti ga u „Snježni kort“. Uz tradicionalnu podjelu poklona djeci, ovaj advent će biti u potpunosti po mjeri najmlađih pa su na programu brojni sadržaji od kojih posebno valja istaknuti ledeni disko(by Lala land) za djecu uz Olafa i Kukija u 17:30 i predstavu „Noć prije Božića“ teatra Naranča s početkom u 18 sati. Nezaboravne doživljaje posjetitelji će moći ovjekovječiti u foto kutku Dual photography Noela Miletića uz prekrasni božićni setting od kojeg će sav prilog ići za humanitarnu akciju „Labinština hoće! Za mamograf“.

Kako bi u potpunosti oživjeli blagdanski duh te stvorili snježni doživljaj u Svetoj Nedelji, dekoriranje je preuzela lokalna akademska kiparica Mia Knežević, koja se u suradnji s organizatorima odlučila za reciklirane i prirodne materijale (drvo, korištene najlonske vrećice i drugo) kako bi sve bilo u skladu s jednim održivim razvojem i što manje otpada. Kako poručuju organizatori želja je bila odmaknuti se od materijalističkog i konzumerističkog Božića, te ići u smjeru toplog adventa kojemu je primarni smisao druženje, pomaganje i održivost.

Tako će i darovi za djecu Općine Sveta Nedelja ove godine biti nešto drukčiji pa će svaki mališan dobiti na poklon knjigu. Smisao ovakvog odabira je da se kod djece potaknu čitateljske navike u hladnim zimskim danima.

U slučaju kiše program se seli u Društveni dom.

U subotu 17. prosinca trg ispred zgrade Općine Sveta Nedelja zasjat će posebnim svjetlom uz božićne lampice i također ukrase Mije Knežević, a večer će zagrijati nastup Osnovne škole Vitomir Širola Pajo i umjetničke škole Matke Brajša Rašana s početkom u 18 sati. Posjetitelji će od 19 sati moći zaplesati uz nastup benda Febra a za kraj stiže prava electro swing poslastica uz DJ Shurkija. „Božićni swing“ pratit će i ponuda hrane i pića.

Cijelokupna manifestacija ima i humanitarnu notu uz akciju Udruga Žena Mendula koje će učiniti da advent u Svetoj Nedelji bude u potpunosti u božićnom duhu: darivanja, pomaganja, mirisnih fritula i kuhanog vina. Posebna zahvala ide i OPG-u Turinela koji se uključio u akciju donacijom svoje vrhunske istarske craft rakije koja će se moći guštatiti na štandu Mendula.

 

Skip to content