Baronova fešta / Baron’s feast

Datum: 19.07.2023.

Baronova fešta / Baron’s feast

(HR)

U srijedu, 26. srpnja 2023. godine u kortu palače Lazzarini Battiala u Svetom Martinu održat će se Baronova fešta i Smotra vina istočne Istre u organizacije TZO Sveta Nedelja i Udruge „Trs“ te uz podršku Općine Sveta Nedelja.

Tradicionalna manifestacija povodom Svete Ane započet će jutarnjom misom u 11 sati, a druga misa je na rasporedu u 18 sati uvijek u mjesnoj crkvi.

Smotra vina započinje u 19 sati te će na smotri sudjelovati 23 vinara od Medulina do Kastva a posebnu će prezentaciju imati klaster vinarija iz Primorsko goranske županije. Uz gastronomsku ponudu lokalnih agroturizma Kaštel Pineta i Giovanna, članovi Udruge gljivara Labinštine „Martinčica“ pripremat će svoj čuveni kotlić. Bit će naravno tu i ponuda hand made proizvoda lokalnih OPG-a.

Program se nastavlja u 20:00 sati nastupom folklorne skupine „Mendula“, a na fešti će također bit prisutna i Udruga žena Sv. Nedelje „Mendula“ svojim štandom i humanitarnom lutrijom.

Povodom smotre vina Istočne Istre koja je imala svoj ocjenjivački dio 28. lipnja 2023. godine  proglašeni su šampioni u 4 kategorije te najbolje vino Best of Baron kojima će biti dodijeljena priznanja u 21:00 sat. Bit će organiziran i poseban štand sa svim vinima sa Smotre na kojem će se moći degustirati nagrađena vina. Pored toga, posjetitelji će na 23 štanda moći degustirati razna vina uz kupnju promotivne čaše.

Za sjajnu atmosferu do kasnih sati pobrinut će se kvartet Istria.

Manifestacija je sufinancirana sredstvima Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent HTZ-a i TZIŽ.

PROGRAM

11:00 / 18:00 Sveta Misa povodom proslave Svete Ane, crkva Sv. Martin

19:00 Smotra vina istočna Istra, bogata gastro ponuda, živa glazba uz Istra band domaći suveniri i proizvodi, Baronov kort

20:00 nastup folklorne skupine Mendula

21:00 Svečana podjela odličja za nagrađena vina

(ENG) Tuesday 26 July be sure to visit Sveti Martin for the local Wine and tourism Festival. Local winemakers, live music with Istra band a rich gastronomy offer, handmade souvenirs and product will be waiting in the historical Baron’s Court.

The event has also a humanitarian character with the action of the Association Mendula.

PROGRAMME

11:00 / 18:00 Holy mass for St. Anne, chirch Sv. Martin

19:00 East Istria wine review, local gastronomy testing, live music Istra band, handmade souvenirs and products, Baron’s court

21:00 Ceremonial distribution of awards for awarded wines

Skip to content