Dječja predstava “Veli Jože”

Datum: 13.08.2022.

Dječja predstava “Veli Jože”

U petak 19. kolovoza dječja predstava „Veli Jože“ u Parku skulptura Dubrova

U predivnom ambijentu amfiteatra Dolac u Parku skulptura Dubrova stiže prava poslastica za velike i male. Predstava o najpoznatijem istarskom divu Velom Jože, u izvedbi teatra Naranča, zakazana za petak 19.8. s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan.

„Ala ljudi dojdite čut štoriju ud davnina ku će van povidati naša kumpanija. Ona se dogodila pred čuda lit, kad su u Motovunu živili divi, a danas je znamo samo aš ju je zapisa Vladimir Nazor. To je štorija od zadnjega motovusnkega diva – štorija od Velog  Jože. Štorija o njegoven tešken životu, o temu kako je vajk mora delati za drugega i kako su ga stili popeljati u Mletke. Štorija o njegoven susretu sa galijoton Ilijon, o gradnji grada sa drugin istarskin divima i skirivenon blagu. I o temu kako su divi navadili ljude da triba delati, a delati je vajka lagje ko se zakanta kakova domaća…. Da se kapimo, forši ni sve jušto tako bilo – ma mi smo za vas našu štoriju finili onako kako bi moralo biti, a ne onako kako je,“ kažu autori u najavi.

Predstavu je režirao Majkl Mikolić, kostimografkinja je Valentina Ferlin Živić, lutke je izradila Marina Štemberger, scenografiju Lena Modrušan, autor glazbe je Teodor Tiani. U predstavi glume Majkl Mikolić, Irin Šime Rabar, Katja Rabar i Diego Vitasović.

Organizatori su Općina Sveta Nedelja i Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja.

Skip to content