Obilježavanje Svjetskog dana turizma

Datum: 28.08.2019.

Obilježavanje Svjetskog dana turizma

S ciljem što boljeg upoznavanja kulturne baštine, Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja i Udruga Mediteranski kiparski simpozij u suradnji pozivaju privatne iznajmljivače, njihove goste te ostale zainteresirane dionike u turizmu na edukativnu šetnju u trajanju od 2 sata kroz Park skulptura Dubrova.

Park skulptura Dubrova nalazi se uz glavnu cestu Pula – Rijeka pokraj stancije Dubrova unutar koje se nalazi barokna palača Franković-Lazzarini.

Jedan od najljepših hrvatskih parkova skulptura nudi jedinstvene trenutke umjetnosti i prirode u otvorenoj galeriji, koja se prostire na 33 hektara površine, djelomično okružena suhozidom, s prirodnim udolinama te bogatom i raznolikom karakterističnom mediteranskom florom.
U Parku se nalazi 68 skulptura, 16 dionica Bijele ceste te dva autorska djela Amfiteatar Dolac i informativni centar.

Edukativna šetnja će se održati u subotu, 28. rujna 2019. godine, s početkom u 16:00 sati kod „ZELENE KOCKE“ na Dubrovi, te će se ujedno time obilježiti Svjetski dan turizma koji pada dan ranije.

Stručno vođenje kroz park na hrvatskom i engleskom jeziku održati će Vedrana Juričić, u pratnji članova Udruge.

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno, a prijave su obavezne radi bolje organizacije te se zaprimaju na e-mail tzo.svetanedelja@gmail.com ili brojeve 099/3534223, 092/2989595 do četvrtka 26. rujna 2019.

Kontakt osobe za sve dodatne informacije:
Milena Katičić Miletić i
Renata Kiršić

Skip to content