Otvorene prijave za Vinsku šetnju Svetom Nedeljom

Datum: 29.03.2023.

Otvorene prijave za Vinsku šetnju Svetom Nedeljom

Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja otvorila je prijave za prvu ovogodišnju Vinsku šetnju Svetom Nedeljom koja će se održati u subotu 29. travnja 2023. godine.

Nakon prošlogodišnje uspješnog izdanja, Vinska šetnja i ove godine iščekivana je manifestacija koja posjetitelje vodi putevima užitka stazom Kalića i bukalete koja okuplja najbolje od enogastronomske ponude Svete Nedelje i okolice.

Posjetitelji će moći degustirati vina iz lokalnih vinarija među kojima Fuhtar, Matiška, Romeo, San Martino, Prskalo, Baćac i Kos, kušati domaće specijalitete Agroturizama Pineta, Giovanna i Cerovac te nazdraviti vrhunskim rakijama OPG-a Turinela. Posjetitelje će kroz prekrasne pejzaže netaknute prirode vodit lokalni vodiči a za sam kraj sprema se i zabava uz živu glazbu i slatka iznenađenja.

Pješačka staza Kalića i Bukalete  povezuje bogatu istarsku vinsku scenu i pitoreskne vinograde, nekoliko lokvi (kalića) važnih za očuvanje slatkovodnih staništa i njegovog biljnog i životinjskog svijeta te tradicijsku istarsku kuhinju.

Šetnja kreće iz Nedešćine (kod stadiona) u 10 sati.

 

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 35,00 eura.

Prijave su obavezne putem linka https://forms.gle/G4Y16bwK3YoCYcvb6  i to do 25. travnja 2023. godine.

 

 

Skip to content