Dani otvorenih vrata agroturizama 2023.

Datum: 27.10.2023.

Dani otvorenih vrata agroturizama 2023.

Mjesec studeni u istarskoj kuhinji obilježava priprema domaćih tradicijskih jela spravljenih od plodova koje su istarski poljoprivrednici brižno pripremali tijekom godine. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva u studenom otvaraju svoja vrata i nude istarske specijalitete po promotivnim cijenama svim posjetiteljima koji vole istarsku kuhinju i ruralni ambijent.

 

Stigli smo i do 13. po redu eno gastronomske manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre koja okuplja istarske agroturizme, a sve u cilju obogaćivanja turističke ponude i produženja turističke sezone kroz promociju seoskih domaćinstava i reinterpretaciju tradicionalne istarske gastronomije.

 

Deset agroturizama smještenih diljem Istarske županije, za vrijeme trajanja 13. izdanja manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre, u ponudi će imati autentična tradicionalna istarska jela po promotivnoj cijeni. Manifestacija će se odvijati tijekom četiri vikenda u mjesecu studenom: 4.-5., 11.-12., 18.-19. i 25.-26.11.2023. godine. Agroturizmi će nuditi jelovnike na bazi namirnica iz vlastite proizvodnje u kombinaciji sa prezentacijom vlastitih, ali i proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

 

U ovogodišnjoj manifestaciji će sudjelovati agroturizam Cerovac iz Nedešćine, agroturizam Dušani iz Pazina, agroturizam Giovanna Allegra iz Šumbera, agroturizam Montižel iz Grožnjana, agroturizam Pineta iz Sv. Martina kraj Nedešćine, agroturizam Sia iz Vodnjana, agroturizam Štefanić iz Kaldira kraj Motovuna, agroturizam Ondina iz Svetvičenta, agroturizam Pod čeripnjon iz Sv. Petra u šumi te stancija Buršić iz Vodnjana. Trinaesto izdanje Dana otvorenih vrata agroturizama Istre svečano će započeti otvorenjem u agroturizmu Cerovac iz Nedešćine, 03.11.2023.

Kao i proteklih godina sve informacije o ponudi jela svih uključenih agroturizama biti će dostupne na službenoj stranici manifestacije – www.dovai.eu a rezervacija termina biti će moguća putem direktnog kontakta sa željenim agroturizmom. Agroturizmi će u svom pripremljenom menu-u nuditi aperitiv, predjelo, glavno jelo, prilog, salatu i desert po promotivnoj cijeni u iznosu od 23,00 Eura. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva specifična su po proizvodnji vlastitih proizvoda te pripremi namirnica na sebi svojstven način, te je to upravo ono po čemu će se ponude jela razlikovati.

Cjelokupni doživljaj na agroturizmima posjetitelji će moći zaokružiti upoznavanjem  krajolika.

I oce godine se organizira Foto natječaj pod tematikom „Gurmani, artisti, seoski turisti“ od sudionika će se tražiti da kroz snimljenu fotografiju na posjećenom agroturizmu dočaraju spoj gastronomije i umjetnosti, a tri najkreativnija autora će biti nagrađena.

Predlažemo da ne propustite posjetiti već tradicionalnu jesensku manifestacija koja promovira istarski ruralni poljoprivredni i gastronomski identitet rezervacijom na www.dovai.eu.

Skip to content