Fešta vina i turizma privukla velik broj posjetitelja

Datum: 27.07.2022.

Fešta vina i turizma privukla velik broj posjetitelja

Domaća eno-gastro ponuda, prekrasan ambijent Baronovog korta i kvartet “Istria” pokazali su se ove godine kao dobitna kombinacija za Feštu vina i turizma u Svetom Martinu.
Nakon dvije godine pauze, manifestacija se vratila u punom jeku i okupila brojne posjetitelje. U sklopu 18. smotre vina, u organizaciji udruge Trs, svoja je vina predstavilo 11 lokalnih proizvođača: vinarija Fuhtar, vinarija Matiška, vinarija Romeo, vinarija Bačac, vinarija Juričić, vinarija Licul, vinarija Čule, vinarija Kos, vinarija Vozila i vinarija Dundara.
Agroturizmi Pineta i Giovanna Allegra bili su prisutni svojim gastro delicijama od domaće maneštre, kobasica, palente i njoka s gulašem do najpopularnijeg domaćeg pršuta, sira i pancete.
Prvo izdanje Jazz&Wine u pineti je okupilo znatan broj posjetitelja uz izvedbu Mikuljana &Razz Wind Factorya uz nevjerojatan vokal Lovra Mirtha. Ne sumnjamo da će ova šarmantna lokacija u budućnosti postati točka susreta i glazbenih večeri.
Manifestacija je uključila humanitarnu akciju “Svi za Davida” od strane udruge Mendula, a u koju su se ovog puta uključili i članovi Društva gljivara Labinšćine Martinčica.
Fotografije: Katarina Franković
Skip to content