Održana manifestacija “More na Dubrove”

Datum: 15.10.2023.

Održana manifestacija “More na Dubrove”

U subotu, 14. listopada održana je manifestacija „More na Dubrove“ koja je dio istoimenog projekta Turističke zajednice Općine Sveta Nedelja.

U sklopu manifestacije provedene su dvije dječje kreativne radionice akademske kiparice Mie Knežević i Cirkusa Nit.  Posjetiteljima je besplatno podijeljeno ukupno 450 ribljih porcija koje su pripremali lokalni agroturizmi Cerovac, Giovanna Allegra i Kaštel Pineta.

Na događaju su prezentirani i rezultati projekta. Učenici škole OŠ Vitomir Širola Poja u Nedešćini i Svetom Martinu, te djeca iz PO Vrećari DV Pjerina Verbanac sudjelovali su u rujnu u edukativnim radionicima na temu ribarske baštine i zaštite okoliša te je na Dubrovi postavljena izložba nastalih radova.

Osmišljena je i realizirana tematska i edukativna brošura „More na Dubrove“ na temu ribarske baštine i zaštite i očuvanja ekosustava, za čiji je sadržaj angažirana Ana Tavić, dok je za dizajn  bila zadužena Klaudia Barbić.

Najmlađi posjetitelji manifestacije mogli su uživati u dvije edukativne predstave „Clown morski show“ cirkusa Martinius i „Morska pustolovina“ cirkusa Nit.

Dugoročna svrha projekta „More na Dubrove“ je pridonijeti valorizaciji i očuvanju ribarske baštine općine Sveta Nedelja i područja FLAG-a Alba provedbom mjera podizanja svijesti  stanovništva, posebno djece, o tradicionalnom ribarskom identitetu Svete Nedelje i važnosti zaštite okoliša. Projekt je nastojao utjecati na područje FLAG-a povećanjem razine informiranosti stanovnika, posebno djece, posjetitelja i okolice o ribarskoj baštini i zaštiti okoliša.

Projekt „More na Dubrove“ ostvario je financijsku potporu iz natječaja Mjere „2.2.1. Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja“ Flaga Alba.

Brošuru “More na Dubrove” moguće je preuzeti OVDJE.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Turističke zajednice Općine Sveta Nedelja.

,

 

 

https://youtu.be/syxl-_OX6VQ

 

Skip to content