Ove jeseni Sveta Nedelja dobiva 3 nove biciklističke rute i pješačku stazu

Datum: 01.08.2022.

Ove jeseni Sveta Nedelja dobiva 3 nove biciklističke rute i pješačku stazu

Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja ostvarila je potporu iz Fonda za nedovoljno razvijena područja Hrvatske turističke zajednice i TZ Istarske Županije u visini od 37 440,00 kn. Sredstva su namijenjena kreiranju tematskih biciklističkih ruta koje će obogatit outdoor ponudu destinacije.

Uređenje i označavanje planirano je za jesen te će 3 nove staze povezati lokalnu eno-gastronomsku ponudu sa povijesnim znamenitostima mjesta. Rute će uključiti mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva (vinare, medare, proizvođače smilja i lavande), 3 agroturizma, 4 restorana te povijesna zdanja. U sklopu projekta predviđeno je označavanje staze sukladno standardima Istra bike te uređenje i čišćenje pojedinih dionica.

Pri kraju provedbe planiran je tisak informativnih letaka te organizacija rekreativno biciklističke manifestacije.

Pored novih biciklističkih staza, u tijeku je provedba projekta pješačke rute naziva ‘Staza kalića i bukalete’, čija su sredstva u visini od 17 000,00 kn osigurana iz programa poticanja projekata i proizvoda na turistički manje razvijenim područjima Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Novi outdoor sadržaji obogatit će ponudu Svete Nedelje te stvorit nove razloge dolaska posebno posebno u pred i pod sezoni.

 

Fotografija: Promotiv Travel Outdoor

Skip to content