Predstavljene aplikacije Explore East Istria i East Istria Outdoor

Datum: 15.07.2022.

Predstavljene aplikacije Explore East Istria i East Istria Outdoor

Aplikacije Explore East Istria i East Istria Outdoor od sada su dostupne turistima na području Labinštine. Riječ je o aplikacijama koje će olakšat turistima pristup lokalnoj ponudi. Skeniranjem QR koda, u par klikovima moguće je putem mobilnih uređaja pregledati cjelokupnu lokalnu ponudu od restorana, OPG-a, barova, marketa, outdoor aktivnosti, plaža, vidikovca, kampova, ronilački centri i sl.

Izrada aplikacije bazirana je na web platformi. Prednost je da nije potrebno skidati aplikacije, nego da su one dostupne svima koji imaju pristup internetu. Na taj način biti će puno veća vjerojatnost da će gost posjetiti web aplikaciju.

Aplikacija će pratiti sve relevantne statističke podatke: broj posjetitelja aplikacije, broj pregledanih stranica, postotak napuštanja stranice (bounce rate), točan broj pregledanih kategorija (koje su restorane posjetili, markete, panorame, plaže itd…), iz koje zemlje dolaze, s kojim uređajima su pristupili, koliko su se vremena prosječno zadržali na stranici, odakle su došli na aplikaciju (s koje stranice ili QR koda) i slično. Na taj način će lokalnim TZ-ovima biti puno jednostavije doći do informacija što goste zanima.

Pored Explore East Istria, izrađena je i aplikacija East Istria Outdoor koja sadrži ponudu outdoor aktivnosti. Aplikacija je strukturirana prema kategorijama Bike, Trails, Kayaking i Snorkling (biciklizam, pješačenje, kajak i ronjenje).

Kategorija Bike sadržava najbliži rent a bike, trgovinu i servis, a zatim popis svih staza popraćenih fotografijama. Kategorija Trails sadržava popis svih staza popraćenih fotografijama. Kategorija Kayaking sadržava najbližeg rent a kayaking te popis svih ruta popraćenih fotografijama.

Svaka staza sadržava duljinu, start-cilj, elevaciju, najvišu točku, najnižu točku, vrijeme trajanja, broj kilometara asfalta, broj kilometara off roada i težinu staze. Sve rute moguće je pokrenuti u AllTrails aplikaciji te svatko može pratiti stazu putem GPS.

Aplikacije je realizirala labinska tvrtka Gobo Creative Solutions a nastale su zajedničkom suradnjom Klastera Labin kojeg čine TZO Sveta Nedelja, TZO Raša, TZG Labina Rabac i TZO Kršan.

U narednom periodu TZ-ovi će podijeliti iznajmljivačima, ugostiteljima, OPG-ovima i ostalim turističkim objektima tiskane vizitke s QR kodovima koje će moći postaviti u svoje objekte.

 

 

Explore East Istria 100%
East Istra Outdoor
Skip to content