Realiziran projekt nadogradnje i uređenja staze Kalića i bukalete

Datum: 20.10.2023.

Realiziran projekt nadogradnje i uređenja staze Kalića i bukalete

TZO Sveta Nedelja u partnerstvu s Općinom Sveta Nedelja te uz financijsku podršku Istarske županije, Upravnog odjela za turizam, realizirala je projekt nadogradnje i uređenja staze Kalića i bukalete.

U sklopu projekta postavljene su 3 informativne table na potezu staze na lokaciji Akvedot, izvor Rupica i lokva Dužica. Informativne table sadrže osnovne informacije o stazi, poruke o pravilnom zbrinjavanju otpada u cilju zaštite okoliša te QR kod za aplikaciju Staze kalića i bukalete. Aplikacija je svojevrsni virtualni vodič koja sadrži zanimljivosti o stazi i o Svetoj Nedelji te su tekstovi raspoloživi na 4 jezika (hrvatski, engleski, njemački i talijanski).

S obzirom da dio staze prolazi kraj lokve Dužica koja se nalazi na privatnom posjedu Lorete Licul, ovim putem se TZO Sveta Nedelja zahvaljuje vlasnici što je omogućila da staza prolazi tim djelom te što je dopustila postavljanje table na atraktivnoj lokaciji.

U cilju uređenja staze održane su dvije košnje u travnju i rujnu, te je u suradnji s BK Jurazini u proljeće očišćena lokva Mrguda.

Informativne table i virtualni vodič, predstavljeni su u sklopu promotivne šetnje koja je održana povodom svjetskog dana turizma 1.10. u sklopu programa Upravnog odjela za Turizam IŽ.

Nadogradnja staze doprinosi samoj infrastrukturi staze kao i njenoj promociji. Iz turističke zajednice tako ističu da su u 2023. zabilježeni brojni posjeti staze osobito od strane vikend gostiju te planinarskih društva.

Projekt nadogradnje i uređenja staze Kalića i bukalete sufinanciran je od strane Istarske županije, Upravnog odjela za Turizam, u iznosu od 5.300,00 eura.

 

 

Skip to content