Svjetski dan turizma u Istri 2022.

Datum: 08.09.2022.

Svjetski dan turizma u Istri 2022.

UO za turizam Istarske Županije vezano uz obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri s ciljem približavanja turističke ponude lokalnom stanovništvu i posjetiteljima Istre, a obilježit će se U SUBOTU 01. I NEDJELJU 02. LISTOPADA 2022. Tim povodom objavili su javni poziv za uključivanje u manifestaciju s ponudom raznih sadržaja po povoljnim uvjetima. Prijave se vrše isključivo online, ispunjavanjem obrasca koji je dostupan na linku www.istra.hr/hr/sdt2022, gdje se nalaze sve upute za prijavu, a KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU JE PETAK 16. RUJNA 2022.

Među svim pristiglim prijavama odabrat će se one koje se uklapaju u županijske razvojne prioritete, posebno prijavitelje koji posluju u skladu s principima pametnog, održivog i odgovornog razvoja, te koji doprinose podizanju kvalitete i produženju turističke sezone i kreiranju doživljaja. U skladu s ovogodišnjom temom RETHINKING TOURISM / PROMIŠLJAJMO TURIZAM koja ističe promišljanje, odnosno primjenu novog pristupa u daljnjem razvoju turizma, posebno želimo podržati nove, inovativne, neotkrivene i manje razvikane sadržaje i mjesta, koji su najosjetljiviji u ovim zahtjevnim vremenima za turizam i gospodarstvo u cjelini.

S ciljem veće vidljivosti manifestacije u javnosti te privlačenja što većeg broja posjetitelja, manifestacija će se tijekom 9. mjeseca promovirati i najavljivati putem jumbo plakata po cijeloj Istri, oglašavanjem i gostovanjem na radijskim postajama, ciljanim objavama, najavama i promotivnim kampanjama na društvenim mrežama za područje Istre, Rijeke, Zagreba i Slovenije, slanjem mailova s pozivom na manifestaciju, i dr. Nakon zaključenja prijava, sve uključene sadržaje ćemo objaviti na posebnom višejezičnom web portalu (HR, TAL, ENG), putem kojeg će se moći pretraživati i rezervirati svi sadržaji.

Skip to content