TZ-ovi Labin, Raša i Sveta Nedelja zajednički na turističkom sajmu Place2Go

Datum: 22.03.2023.

TZ-ovi Labin, Raša i Sveta Nedelja zajednički na turističkom sajmu Place2Go

Turističke zajednice Grada Labina, Općine Raša i Općine Sveta Nedelja ovog će vikenda zajednički predstaviti outdoor ponudu Labinštine na 10. međunarodnom sajmu turizma Place2Go u Zagrebu.

Posjetitelji će na štandu moći dobiti više informacija o bogatoj turističkoj ponudi te u suradnji s Bike Centrom Rabac TZ-ovi planiraju prezentirati sportske sadržaje i sportsku opremu koja se nudi. Od električnih bicikla do quadova kako bi se istaknula kvaliteta dostupne sportske usluge na ovom području.

„S obzirom da naše Turističke zajednice imaju biciklističke i pješačke staze koje nas povezuju smatram da je ovo izuzetna prilika predstaviti se zajednički na sajmu i istaknuti se kao klaster na Istočnoj obali Istre“, naglasila je Astrid Glavičić direktorica TZ Grada Labina.

Jasmin Mahmutović, direktor TZO Raša istaknuo je kako je sajam PLACE2GO idealna prilika predstaviti outdoor ponudu istočne Istre, a sve u svrhu produljenja sezone s tuzemnim gostima iz kontinentalnog dijela Hrvatske s naglaskom na aktivni odmor.

„Ovo je odlična prilika za promociju naših novih staza i outdoor manifestacija koje planiramo u proljeće 2023. Ovaj zajednički nastup je tek početak i vjerujem da će ovakva suradnja značajno doprinijet promociji naše destinacije“, zaključila je direktorica TZO Sveta Nedelja Bianca Dagostin.

Turističke zajednice osim atraktivnog štanda sa sportskim sadržajima i outdoor ponudom Rabac pripremaju i degustaciju lokalnih vina i gastro specijaliteta.

Ovogodišnje izdanje renomiranog sajma okupit će ukupno 200 izlagača iz 17 zemalja te predstaviti ponudu i trendove iz raznih segmenata turizma i putovanja.

Sajam će se održati u zagrebačkoj Areni, gdje će publika moći vidjeti i ponude domaćih tvrtki i destinacija, starih stranih izlagača, ali i novih, među kojima su, osim Alžira, i Albanije i Bugarske, a velik je broj izlagača iz susjedstva, najavili su organizatori sajma.

Program uključuje i niz stručnih panela i prezentacija s raznim temama, primjerice umjetne inteligencije u turizmu, održivosti i cjelogodišnjeg turizma, nautike, savjeta za putovanja i druge.

Novost ove godine je što i posjetitelji mogu postati svojevrsni izlagači, jer se na sajmu u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom traži 20 najljepših fotografija Hrvatske.

Jubilarno izdanje dovodi poznate B2B paneliste i influencere.

Skip to content